Het verhaal van merel

Toen ik in 2013 mijn vriend Bas leerde kennen, wakkerde hij mijn ingeslapen liefde voor fotografie aan. Zijn studentenkamer stond vol met oude, analoge camera’s. Tot dat moment fotografeerde ik af en toe met mijn digitale Canon Powershot camera. Bas leerde mij de basis van fotografie en ik herontdekte mijn liefde om mensen op hun mooist en meest oprecht vast te leggen. 

Foto door Simon van Acht

Wat ik het liefste doe.


In 2017 stopte ik met mijn eerste volwassenen-baan als marketing assistent; vijf dagen per week onder hetzelfde systeemplafond werken maakte mij doodongelukkig. Maar waar wilde ik mijn tijd dan wel aan besteden? Dat wist ik aanvankelijk helemaal niet. Ik voelde me maanden compleet verloren en ik wist niet meer wat ik kon of wat ik wilde. Totdat een stemmetje in mijn hoofd zachtjes vroeg: ‘maar wat zou je doen als je álles zou mogen kiezen?’ Ik durfde het bijna niet aan mezelf toe te geven, maar het antwoord was vrij eenvoudig: fotograferen. 


Toen ik die wens ruimte gaf, leek er een sluis open te gaan. Mijn ambitie begon weer te stromen en ik boekte mijn eerste betaalde opdrachten. Met het verdiende geld kocht ik een betere camera en lenzen. In 2022, vijf jaar na de start van mijn bedrijf, vind ik het de hoogste tijd om Bureau Bokeh verder te professionaliseren. Hiervoor zet ik een aantal stappen die ervoor zorgen dat, wanneer je een sessie met mij boekt, voor jou voelen als een cadeau aan jezelf. Want je mag gezien worden, mooi mens dat je bent!

"Ik vind niets fijner dan mensen een mooi beeld van zichzelf te geven."

Merel

Foto door Ayla Maagdenberg

Fun facts:


🏡 Ik woon samen met Bas en onze hond Billie in de Utrechtse wijk Oog in Al.

🎬 Naast mijn werk als fotograaf heb ik samen met Bas een eigen bedrijf voor foto- en filmproductie voor bedrijven: Shepherd & Fox.

🐶 Billie is een Border Collie x Australian Shepherd mix.

📚 Ik heb journalistiek gestudeerd. Tijdens die opleiding volgde ik ook al vakken over fotografie, maar was ik vooral bezig met radio maken. Ik werkte na mijn studie een tijdje als redacteur voor verschillende radioprogramma's van de KRO-NCRV.

📻 Ik ben gek op het luisteren van podcasts! Liefst tijdens het huishouden, wandelen met Billie of in de auto. Ik luister meer naar podcasts dan naar muziek, true story! Ik droom ervan om ooit een eigen podcast op te nemen.

🎮 Niet veel mensen weten dat ik gek ben op gamen. Mijn favoriete spel? Zelda: Breath of the Wild.

🧁 Ik ben een onwijze zoetekauw, meer dan goed voor me is. Ik ben daarnaast ook gek op bakken en daag mezelf daar graag in uit. Zo probeer ik allerlei taarten en cupcakes uit van het YouTube-kanaal Cupcake Jemma.

Follow me on Instagram
@merel.hrkmns