Portretfotografie

Versterk jouw online zichtbaarheid met professionele portretfoto's

In een wereld waar een groot deel van ons sociale contact online plaatsvindt, hebben we vrijwel allemaal meerdere profielfoto's. Het is top als de portretfoto's die je gebruikt voor je online presence een goed en eerlijk beeld geven van wie jij bent, afhankelijk van het medium waar je ze voor gebruikt. Je wil waarschijnlijk op LinkedIn iets anders uitstralen dan op Instagram. Ik kan je helpen bij het maken van een serie mooie, oprechte, eerlijke portretfoto's die je voor al je online profielen kunt gebruiken.

Hoe ga ik te werk?

kennismaken


Voordat we samen aan de slag gaan, leer ik jou graag kennen via een (Zoom) call. Dan kunnen we samen bespreken waar je jouw portretfoto's voor wil gebruiken en hoe we de shoot het beste kunnen aanpakken.

De Shoot


Samen kiezen we een mooie locatie die past bij jouw wensen. Dit kan gewoon thuis of in een park waar je graag wandelt. Ik heb eventueel voldoende suggesties voor mooie locaties. Tijdens de shoot neem je twee outfits mee zodat we kunnen variëren en jij een mooie, diverse selectie beelden ontvangt.

resultaat


Na onze shoot ga ik aan de slag met het maken van een selectie en de nabewerking van de foto's. Jij ontvangt een digitaal album waar je jouw foto's mee kunt downloaden op ieder gewenst formaat. Je ontvangt de foto's binnen 4 weken na onze fotoshoot.

Portretfotograaf Merel Hurkmans op strand
Jij mag gezien worden!

Mijn missie als portretfotograaf

Ik geloof dat iedereen tenminste één mooie foto van zichzelf verdient. Een goed gelukte selfie is leuk, maar een serie professionele portretfoto's waar jij echt op je best en meest authentiek op staat, dat is waar ik voor ga tijdens een portretfotoshoot.

Iedereen verdient een mooi portret

Boek jouw portretfotoshoot

boek nu
Portretfoto vrouw aan keukentafel met kop thee

"Een goede portretfoto geeft een oprecht en eerlijk beeld van wie jij bent."

Merel, fotograaf bureau bokeh

Wat moet je aan tijdens een fotoshoot?


Als mensen een fotoshoot bij mij boeken is de meest gestelde vraag: wat moet ik aan tijdens een fotoshoot? Heb je kledingtips voor mij? Een terechte vraag! Je wilt immers op je mooist op de foto. Maar betekent dat ook dat je het mooiste uit je kast aan moet trekken? Niet altijd. Als je een fotoshoot bij mij boekt krijg je vooraf een handige gids met de beste (kleding)tips voor tijdens een fotoshoot.


Dit zijn mijn drie belangrijkste kledingtips:

  1. Draag iets waar jij je comfortabel en jezelf in voelt! Dit is de allerbelangrijkste tip die niet voor niets op 1 staat. Als jij je niet goed of comfortabel voelt in je outfit, dan straal je dit uit op de foto's. Tijdens een fotoshoot probeer ik jouw authentieke, mooie zelf te vangen. Dat gaat het best als jij kleding draagt die lekker zit en waar je je mooi/leuk/sexy/fijn in voelt.
  2. Vermijd felle logo's of tekst op je kleding. Logo's of tekst kunnen de aandacht afleiden van het daadwerkelijke onderwerp op een foto (jij!) en zorgen er daarnaast voor dat de foto's iets minder tijdloos worden.
  3. Neutrale, zachte kleuren (donkerblauw, saliegroen, beige, cognac, etc.) werken altijd goed in foto's. Dit gecombineerd met een kleurig detail maakt je outfit helemaal af.


Lees mijn blog met meer kledingtips voor jouw fotoshoot.

Prijs

Portret fotoshoot

€300

Samen aan de slag met een serie mooie en professionele portretfoto's voor jouw online social media profielen? Een Portretfotoshoot duurt ong. 1 uur en je ontvangt minimaal 20 foto's in een digitaal album.

Portretfoto vrouw met bruin haar en blauwe nagels op groene bank

Waarom je een professionele portretfoto nodig hebt.


Een professionele portretfoto waar jij op je mooist op staat geeft iedere bezoeker van jouw WhatsApp, Instagram, Facebook en LinkedIn-profiel een sterke impressie van wie jij bent als mens. Daarnaast is het ook onwijs leuk en fijn om een serie mooie portretfoto's van jezelf te hebben. Al is het maar om jezelf er af en toe aan te herinneren dat je gezien mag worden en je blij mag zijn me jezelf!

Waarom je een professionele portretfoto nodig hebt.


Een professionele portretfoto waar jij op je mooist op staat geeft iedere bezoeker van jouw WhatsApp, Instagram, Facebook en LinkedIn-profiel een sterke impressie van wie jij bent als mens. Daarnaast is het ook onwijs leuk en fijn om een serie mooie portretfoto's van jezelf te hebben. Al is het maar om jezelf er af en toe aan te herinneren dat je gezien mag worden en je blij mag zijn me jezelf!

Fotograaf Merel tijdens personal branding fotoshoot in duinen Den Haag
Merel de fotograaf

Over mij

Als fotograaf heb ik een missie: ik wil van zoveel mogelijk mensen, en dan met name vrouwen, hun zelfbeeld helpen verbeteren. Met mijn fotografie wil ik ervoor zorgen dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Ik vind namelijk dat iedereen in ieder geval één mooie foto van zichzelf verdient, maar het liefst nog veel meer. Want jij mag er zijn en gezien worden! Daarnaast zijn heldere communicatie en een goede samenwerking voor mij belangrijk. Ik wil dat het hele proces voor jou voelt als een fijne ervaring.

Leer mij beter kennen!

GOED OM TE WETEN!


  • Prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
  • Tarieven zijn inclusief reiskosten binnen Utrecht. Buiten Utrecht reken ik €0,35 per KM.
  • De foto's die ik tijdens de shoot maak, gebruik ik ook voor mijn website en social media. Als je hier bezwaar tegen hebt, geef dit dan aan wanneer je de shoot boekt.
  • De factuur dient volledig betaald te zijn op de dag van de shoot.

FAQ

Wat is jouw beschikbaarheid?

Wil je een datum plannen voor een fotoshoot? Neem dan gerust contact op via de contactpagina. Ik ben doordeweeks flexibel. Tijdens de weekenden ben ik beperkt beschikbaar.

Ben je overdag niet beschikbaar vanwege werk? We kunnen eventueel ook in de avond wat plannen (mits dit mogelijk is met het daglicht) of anders plannen we bij uitzondering een shoot in het weekend.

Waar kom je vandaan?

Ik woon in de mooie Utrechtse wijk Oog in Al, maar reizen is voor mij geen probleem. Ik heb regelmatig shoots in de omgeving van Utrecht, Amsterdam en Arnhem. Houd er wel rekening mee dat ik buiten Utrecht reiskosten reken van €0,35 per KM.

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

Na iedere fotoshoot volgt zorgvuldige selectie en editing. Je ontvangt de foto's sowieso uiterlijk 4 weken na de shoot in een mooie online gallery. Hier kun je de foto’s downloaden op webresolutie en hoge resolutie.

Wat moet ik aan tijdens de fotoshoot?

Vóór de shoot ontvang je een gids vol handige tips en tricks over wat je kunt verwachten tijdens de fotoshoot. Hierin staat uiteraard een hele lijst met kledingtips. Neem sowieso meer dan één outfit mee en als je het fijn vindt kan ik altijd met je meedenken!

Ontvang ik álle foto’s die je tijdens de fotoshoot maakt? / Kan ik de RAW-files ontvangen?

Nee. Je boekt mij als fotograaf omdat je mijn fotografie - mijn kunst - waardeert. Als ik een product zou leveren dat niet af is, dan is dit geen eerlijke representatie van mijn merk. En eerlijk, je wilt niet iedere foto die ik maak hebben (ogen gesloten, onscherp, etc.). Je kunt erop vertrouwen dat ik mijn werk naar mijn beste kunnen doe door jouw een mooie online gallery te sturen. Elke foto die je ontvangt is zorgvuldig geselecteerd en ge-edit, zodat alle beelden bijdragen aan jouw verhaal.

Ik ben nerveus! Wat als ik niet weet wat ik moet doen?

Dit is helemaal normaal en geloof mij als ik zeg: het komt goed! Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over 'fotogeniek zijn' of poseren. Je boekt mij omdat je mij en mijn proces vertrouwt. Ik zal je helpen en begeleiden op een manier die makkelijk, stress-free, leuk en natuurlijk is. No worries, wordt leuk!