Als mensen een fotoshoot bij mij boeken is de meest gestelde vraag: "Wat moet ik aan? Heb je kledingtips voor mij?"


Een terechte vraag! Je wilt immers op je mooist op de foto en daar draagt de juiste outfit onwijs aan bij. Niet alleen omdat je mooie kleding aan hebt, maar ook omdat jij je daardoor extra goed voelt. Als je een fotoshoot bij mij boekt krijg je vooraf sowieso een handige gids met de allerlei handige (kleding)tips voor tijdens een fotoshoot. In deze blog deel ik mijn 6 belangrijkste kledingtips die ik mijn klanten geef in voorbereiding op hun fotoshoot. 

Portretfoto vrouw in blauw pak
Fotoshoot drie dansende vrouwen in mooi pand Utrecht

6 kledingtips om je voor te bereiden op jouw fotoshoot


Tip 1

Draag iets waar jij je comfortabel en jezelf in voelt! Dit is de allerbelangrijkste tip die niet voor niets op 1 staat. Als jij je niet goed of comfortabel voelt in je outfit, dan straal je dit uit op de foto's. Tijdens een fotoshoot probeer ik jouw authentieke, mooie zelf te vangen. Dat gaat het best als jij kleding draagt die lekker zit en waar je je mooi/leuk/sexy/fijn in voelt. 


Tip 2

Vermijd felle logo's of tekst op je kleding. Logo's of tekst kunnen de aandacht afleiden van het daadwerkelijke onderwerp op een foto (jij!) en zorgen er daarnaast voor dat de foto's iets minder tijdloos worden. 

"Draag iets waar jij je comfortabel in voelt, dit is het allerbelangrijkste!"

Merel, fotograaf bureau bokeh

Stel wandelt door Soesterduinen tijdens fotoshoot

Tip 3

Neutrale, zachte kleuren (donkerblauw, saliegroen, beige, cognac, warmgrijs, antraciet, etc.) werken altijd goed in foto's. Dit gecombineerd met een kleurig detail zoals een shawl, riem, broche, haarband of schoenen maken je outfit helemaal af. 


Tip 4

Kies kleding die er nog mooi uitziet. Het zou kunnen dat je favoriete trui heel lekker zit, maar al een beetje begint te pluizen. Dan is het verstandig om voor een kledingstuk te gaan dat er nog iets minder versleten uitziet. 

Tip 5

Laagjes werken altijd fijn! Het is niet alleen comfortabel, maar laagjes zorgen ook voor meer dynamiek in het beeld. Daarnaast kan een mooi vest over een blouse netjes afkleden omdat dit lange, verticale lijnen creëert. Hierdoor ontstaat er meer lengte in het geheel, iets wat veel verschillende figuren goed doet.


Tip 6

Wil je meer weten over styling of heb je behoefte aan meer kledingtips? Volg dan @mirjam_stylecoaching op Instagram. Zij geeft onwijs veel goede tips, online cursussen en 1-op-1 kastsessies om op een duurzame manier outfitcombinaties te maken met de kleding die je al hebt!


Toch nog stress?

Blijf je het toch nog lastig vinden? Neem dan kledingopties mee naar onze fotoshoot! Ik ben zelf geen stylist, maar ik heb wel een scherp oog voor wat goed werkt op camera en wat werkt voor jou. Ik denk graag met je mee zodat ik jou op je mooist kan vastleggen.